3D futómű beállítás, autó futómű beállítás Budapest, 16. kerület (XVI. kerület)

Szükséges autó futómű beállítás indokolt:

 • új gumiabroncsok felszerelése esetén ajánlott
 • kopogó hang hallható a futómű felől
 • kormányrázás
 • a kormánykerék nem tér vissza egyenes állapotba a kanyarodás befejezésével
 • gumiabroncsok rendellenes kopása esetén
 • egyenes úton való haladáskor a kormánykerék ferdén áll
  egyenes úton való haladáskor a gépjármű valamelyik irányba elhúz kanyarodásnál búgó hang hallható a kerekek felől
 • valamely futómű vagy kormánymű alkatrész cseréje után
 • nagy erőhatás érte a kereket (pl.: nagyobb sebességgel kátyúba-, járdaszegélyre hajtásnál)

A futómű állítás menete:

 • Előzetes bejelentkezés személyesen, telefonon vagy e-mail-ben.
 • Futómű-ellenőrzés – megemeljük a gépjárművet és ellenőrizzük a futómű alkatrészeit (ilyenkor átvizsgáljuk az autó egyéb alkatrészeit is a megemelést kihasználva) – ugyanis csak a kifogástalan állapotban lévő futóművet szabad beállítani.
 • Amennyiben kollégánk valamilyen rendellenességet tapasztal, a futómű ellenőrzés folyamán, akkor tájékoztatjuk Önt a feltárt hibáról és kérésre árajánlatot adunk a szükséges alkatrészekről és annak cseréjéről.
 • Futómű állítás – ha munkatársunk az ellenőrzés során mindent rendben talált, akkor rászereljük a futómű állító berendezés technikai alkatrészeit az autóra. Beállítjuk a gyártó által előírt geometriai értékeket. A bemérés előtti és az állítás utáni értékekről kinyomtatott bizonylatot adunk ügyfelünknek és cégünk is archiválja.
 • Ha már a futómű állító gépre kapcsoltuk a járművet és a mérés alapján a geometriai értékek megegyeznek a gyártó által meghatározott értékekkel, a futómű állítás szükségtelen. Ilyenkor nem az állítás díját kell kifizetni, hanem csak a műszeres ellenőrzést melynek díja bruttó: 3.000,- Ft személyautónál, kisteherautónál és kisbusznál is egyaránt.

3D Futómű beállítás Budapest, 16. kerület (XVI. kerület)

Az autójavító szervizekben általánosan használt futómű-beállító 3D-s, kamerás futómű állító, ellenőrző rendszer pontossága 98%. A berendezés néhány perc alatt nagy pontosságú és komplett mérést biztosít vizuális megjelenítéssel a jelenlegi és optimális beállítások meghatározása mellett. A technológiának köszönhetően a kamerák automatikusan a tükrökre fókuszálnak ezzel biztosítva a teljes szinkronizációt az emelő és a kamerák között. A mérés során és beállításkor egyszerű, könnyen értelmezhető grafikák segítik a kezelőt.

A rossz futómű beállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli. Minden kerék saját dinamikával (dőlés, gördülés és összetartás) rendelkezik, amelyet a gépjármű gyártója határoz meg. A nem megfelelő beállítás leggyakoribb jele az abroncsok egyenetlen és gyors kopása, illetve a jármű egyenestől való elhúzása. Ebben az esetben futóműállítás, futómű beállítás szükséges.

Elérhetőségeink:

1211 Budapest XXI. kerület, Szinesfém u. 23 (Csepel Művek Ipari Park területén a főkapunál, Szent Imre tér felől)

GPS:

földrajzi koordináták északi szélesség /lat keleti hosszúség /lng
fok 47.4305931 19.0639388
fok° perc’ másodperc” 47° 25′ 50.1″ N 19° 3′ 50.1″ E

 

email: szgk.muszakivizsga(kukac)gmail(pont)com

Online időpontfoglalás

Nyitvatartás

H-Cs: 7:30-17:00-ig
Péntek: 7:30-16:30-ig
Szombat: 8:00-12:30-ig
Vasárnap: Zárva

Telefon:
+36 1 358-6802
+36 30 979-4331
+36 30 338-6420
+36 30 338-6410