Autóklíma töltés, tisztítás és javítás a 21. kerületben autóklíma szervizünkben: Gyors, szakszerű autóklíma töltés, karbantartás, nyomáspróba, szaktanácsadás

Autóklíma töltés folyamata

A klímatöltést a rendszer ellenőrzésével kezdjük, hogy működnek-e a klímarendszer alkatrészei. Megvizsgáljuk, hogy mekkora a nyomás a rendszerben. A klímarendszer normális működéséhez a gyár által grammban előírt mennyiségre van szükség.

A nyomás ellenőrzése után a klímarendszerből lefejtjük a maradék hűtőközeget (amennyiben van benne)
Majd nyomáspróbát végzünk. Ha a nyomáspróba alatt esik a nyomás, akkor szivárog a rendszer, nem érdemes feltölteni, mert elszökik a „klímagáz”. Ha az autóklíma rendszer tartja a nyomást, akkor vakumóljuk a klímát.
Ha a vákuum teszttel végeztünk, visszatöltjük a klíma olajat, amit a lefejtésnél kiszívott a rendszer. Majd UV adalékkal töltjük fel.

Ezután a gyár által grammban megadott mennyiséggel töltjük fel a klímarendszert. Majd ellenőrizzük a nyomásokat, és a befúvott hőmérsékletet.

Autóklíma töltése

A klímarendszer működésének az elve, hogy a teljes hálózatán keringeti a gázt. Lehetetlen teljesen zárt rendszert készíteni, mindig van, lesz gázveszteség. Ezért évente át kell vizsgálni a klímát, ha kell, akkor az autóklímát tölteni kell. A pollenszűrőt is évente kell cserélni, továbbá az atkák, gombák, baktériumok miatt ajánlott az éves fertőtlenítés is.

Az autó légkondicionáló berendezéséből évente a hűtőközeg akár 15-20 százaléka is elillanhat. Ha a klímaberendezés nem képes lehűteni a levegőt valószínű, hogy a rendszerben kevés a gáz, vagy az teljesen el is távozott. Ebben az esetben a klímagáz mennyiségét a gyári értékekre kell visszaállítani. A töltés, illetve rátöltés az R134a gázzal, a járműiparban jelenleg leggyakrabban használt hűtőközeggel történik. Az elkoszolódott pollenszűrő is csökkenti a klíma hatásfokát, ezért évente – az időszakos szerviz alkalmával – javasolt a cseréje.

Klímaszezonban a klímatöltést és tisztítást rövid határidővel elvégezzük, hogy Ön mielőbb komfortosan érezze magát vezetés közben. Ha nem szeretne várakozni, javasoljuk, hogy telefonon egyeztessen időpontot kollégánkkal.

Autóklíma tisztítás

Az elhanyagolt, tisztítatlan autóklíma rendszerében megtelepedhetnek a baktériumok és a gombák. Ezek allergiás reakciót, fertőzést, de akár még tüdőgyulladást is kiválthatnak! A klíma tisztítás rendszeresség a használattól függő, de minimum évente végeztessük el, megfelelő szakember segítségével. Az ózonos klímarendszer tisztítás, manapság ez az egyik leghatékonyabb tisztítási mód, ha megfelelően alkalmazzák. Előnye, hogy a levegő keringtetésével a legtöbb helyre tudjuk eljuttatni és így kihasználni gomba- és baktériumölő hatását. A vírusok terjedésének megakadályozása érdekében nagyon hasznos az ózonos tisztítás, mert az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni harcban is hatékony segítség. Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát.

Munkatársaink regisztrált, képzett járműklíma szerelők, így biztos lehet benne, hogy minőségi, szakszerű munkát fognak végezni.

F-gáz ügyfélazonosító:

1000000043962

Elérhetőségeink:

1211 Budapest XXI. kerület, Szinesfém u. 23 (Csepel Művek Ipari Park területén a főkapunál, Szent Imre tér felől)

email: szgk.muszakivizsga(kukac)gmail(pont)com

Online időpontfoglalás

Nyitvatartás

H-Cs:         7:30-16:30-ig
Péntek:      7:30-16:00-ig
Szombat:   8:00-12:30-ig
Vasárnap: Zárva

Telefon:
+36 1   358-6802
+36 30 979-4331
+36 30 338-6420
+36 30 338-6410